Samenwerking met Le Département de la Nature et des Forêts

Samenwerking met Le DNF

De Terril van Saint-Antoine is een terril gelegen in de gemeentes Boussu en Dour in de provincie Henegouwen.

Het terrein bestaat eigenlijk uit (schalie) gesteente welk geruimd is tot op grote diepte. De laatste mijnbouw activiteiten dateren van de jaren ’60 en dat maakt dat we werken op een zeer stabiel terrein. Tot 2012 was er, op een deel van de terril, nog de verwerking van grote volumes schalie gesteente. Nu baadt de volledige zone in rust.

Met een oppervlakte van meer dan 33 hectare strekt de terril zich uit over een lengte van meer dan 1km. Het hoogste punt is 60m (121m boven zeeniveau) en geeft een panoramisch uitzicht over de streek.

Le Terril Saint-Antoine is de ideale wandelplaats waar de natuur duidelijk haar plaats probeert terug te winnen. Dit gebied omvat grote kale gebieden, open graslanden, braakland, watermassa's, rietlanden en diverse pionierbossen. Het gebied is in de eerste plaats van belang voor zijn fauna, met de aanwezigheid van verscheidene soorten amfibieën en een reeks ongewone insecten.

Naast het demonstreren en testen van de verschillende machines, zal er tijdens DEMO DAYS ook gewerkt worden aan de omgeving. Samen met Le Département de la Nature et des Forêts deed de organisatie van DEMO DAYS afgelopen weken een uitgebreide rondgang om de verschillende plaatsen aan te duiden waar we kunnen helpen bij het beschermen van het natuurdomein.

Concreet wil dit zeggen dat de machines van onze exposanten onder andere zullen helpen bij het verwijderen van invasieve plantensoorten die een bedreiging vormen voor de biodiversiteit, de aanleg van nieuwe kleine watermassa's, het terrein voorbereiden voor nieuwe fauna en flora, ... .

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Door uw e-mailadres in te vullen, gaat u akkoord met de privacy policy.

www.demodays2024.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.