Dit was DEMO DAYS

DEMO DAYS blikt terug op een succesvolle 2e editie op de Terril Saint-Antoine in Boussu

DEMO DAYS blikt terug op een prachtig weekend onder een stralende zon vol machines.

Persbericht, 6 september 2022 – Terril Saint-Antoine Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van DEMO DAYS een prachtig parcours van 3km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Dit is een stijging van 16% in aantal bezoekers ten opzichte van de editie in 2018. Tijdens dit tweedaagse evenement konden de bezoekers meer dan 100 machines, vrachtwagens, breek- en zeefinstallaties naar hartenlust testen. Of uiteraard ook gewoon genieten van de demonstraties op dit impressionante terrein.

Na een eerste geslaagde editie in Braine-l’Alleud was het 33ha terrein in Boussu het perfecte decor om nog meer merken tentoon te stellen. Zo’n 60 exposanten hebben, verspreid over 4 grote zones, het beste van zichzelf gegeven om hun machines op de ruime kavels maximaal te demonstreren.

Op de hellingen werden de machines op verschillende hoogtes getoond. Ook voor de truckmerken werd een zeer ruim parcours voorzien met diverse uitdagingen om zo de kunde van de vrachtwagens te laten voelen aan de bezoekers. Behalve de leveranciers van grondverzetmachines en trucks, waren er ook stands van leveranciers van uitrustingsstukken, GPS-systemen, automatische vetsmeersystemen, enz.

Naast de vele demonstraties en tests was het eveneens de bedoeling om het natuurdomein te helpen herstellen en dat door onder andere het verwijderen van invasieve plantensoorten. Le Département de la Nature et des Fôrets was na afloop dan ook heel tevreden.

Ook de eerste reacties van de exposanten waren heel positief. Dus we kijken nu al uit naar de volgende editie in september 2024.

Volledige persbericht in pdf

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Door uw e-mailadres in te vullen, gaat u akkoord met de privacy policy.

www.demodays2024.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.